De AlbrechtsAlert WhatsApp groep:

Deze AlbrechtsAlert groep is op initiatief van een aantal buurtbewoners in het leven geroepen voor de volgende situaties:

  • Het signaleren van verdachte situaties;
  • Het opsporen van zoekgeraakte kinderen;
  • Het vragen van acute hulp van een buurtbewoner indien er een noodsituatie ontstaat in de buurt;
  • Andere noodsituaties

Aanmelden:Elke buurtbewoner die in het bezit is van WhatsApp kan zich aanmelden bij de AlbrechtsAlert groep. Neem contact op met een bestuurslid, de mailadressen staan eerder genoemd. Vermeld in het bericht in ieder geval je naam en je huisnummer. Iedere buurtbewoner is ook beheerder van de groep en kan nummers toevoegen. Let op: voeg alleen buurtbewoners in de AlbrechtsAlert toe. Zo blijft de appgroep relevant voor bewoners van het Albrechtsveld.

De AlbrechtsChat Whatsapp groep

Heb je wat in de verkoop, zoek je oppas voor de kinderen of zijn er algemene zaken die je met je buurtbewoners wil delen? Gebruik dan de AlbrechtsChat groep. Via deze Appgroep kunnen bewoners snel en gemakkelijk contact zoeken met elkaar. Aanmelden gebeurt op dezelfde manier als bij de AlbrechtsAlert groep.

Wat te doen bij een verdachte situatie

De politie of andere hulpinstanties zijn geen lid van onze AlbrechtsAlert. Zij worden niet automatisch gewaarschuwd nadat een bericht naar de AlbrechtsAlert is gestuurd! Indien een verdachte situatie wordt gesignaleerd, dient te worden gehandeld volgens het zogenaamde SAAR principe:

S – Signaleren (opnemen van verdachte situatie, signalement verdacht personen, evt foto maken)
A – Alarmeren (bellen 112 of 0800-8844 of andere hulpdiensten inschakelen)
A – Appen (bericht naar AlbrechtsAlert met omschrijving situatie en signalement enz)
R – Reageren (Situatie in de gaten blijven houden, geen eigen rechter gaan spelen)

De bedoeling is dat we van bijvoorbeeld verdachte persoon plannen verstoren.

 

Regels en afspraken

Binnen de AlbrechtsAlert gelden verder de volgende regels en afspraken:

  • Deelnemers hebben minimaal de leeftijd van 18 jaar
  • Laat door middel van een Whatsapp-bericht aan elkaar weten dat 112 al gebeld is! Voorkom een regen van 112 meldingen.
  • Het versturen van foto’s van een verdachte is alleen toegestaan t.b.v. het verstrekken van een signalement wanneer dit voor de melding noodzakelijk/van meerwaarde is. Daderkenmerken zoals geslacht, huidskleur, lengte en gezicht kunnen ook goed beschreven worden. Denk bij voertuigen aan de kleur, het merk, het type en het kenteken.
  • Gebruik deze AlbrechtsAlert alleen waar het voor bedoeld is en niet voor onderling contact/privéberichten en reageer niet op elk bericht dat wordt geplaatst, tenzij dit noodzakelijk is voor de gemelde verdachte situatie of noodoproep.
  • Het bestuur van de VHA mag informatie delen met de deelnemers. Zij zal hierbij terughoudendheid betrachten. (te denken valt aan bijv. oproep om contributie te betalen, uitnodiging Burendag)